Lukt het écht niet?
We helpen je graag, bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl
In deze tutorial laten we je zien wat je moet weten voor je aan de slag gaat met het dedicated CMS van de Vaya Visitor App. Als je deze inleidende tutorial hebt doorgenomen, weet je zeker dat je goed voorbereid bent om de content van jouw app succesvol te beheren.
Jouw event, jouw configuratie
Buckets
Content
Onderdelen toevoegen
Soorten pagina's
Iconen voor het menu
Afbeeldingen
Preview van de app
De Vaya Visitor App is flexibel. Dat betekent dat de configuratie van de app door onze specialist is afgestemd op jouw event. Het CMS voor jouw app zal dus afwijken van de voorbeelden die je in deze tutorial ziet. Niet alleen de namen en iconen zullen anders zijn, maar ook de inrichting van het menu. De Invitado demo-app ziet er in de back-end als volgt uit:
Om maar meteen met het lastigste te beginnen: binnen Vaya onderscheiden we Buckets en Pages. Buckets zijn al dan niet gefilterde lijsten, die op de Pages (de pagina’s die in de app te zien zijn) kunnen worden getoond. Jij zult er niet veel mee hoeven werken, dus laat je vooral niet afschrikken als je het niet helemaal begrijpt, maar voor de context is het goed om te weten.
Er zijn drie Buckets voor specifieke doeleinden beschikbaar, met elk hun eigen kenmerken:
Daarnaast is er de bucket Objects, die wat breder inzetbaar is, vergelijkbaar met een algemene tekstpagina.
Tussen de verschillende Buckets kunnen verbindingen worden gelegd. Zo kan op de pagina van een sessie de bijbehorende spreker worden getoond, en andersom. Deze relaties kunnen globaal worden gedefinieerd in de Buckets (dit doen wij voor je) en vervolgens per onderliggend item (bedrijf, persoon, programmaonderdeel) door jou worden ingevuld in de detailpagina's via het in bovenstaande afbeelding blauw gemarkeerde gedeelte. Daarnaast kunnen ook verbindingen worden gelegd met de gastenlijst. Bijvoorbeeld om bij exposanten het standpersoneel te tonen.
Per Bucket kan worden ingesteld of het voor gebruikers van de app mogelijk is de onderliggende items te bookmarken of te raten, en of het resultaat van de ratings met de gebruikers van de app wordt gedeeld.
De inhoud van de Buckets kan worden gesynchroniseerd met de data in het Puerto Registration System van Invitado. In dat geval is Puerto de centrale bron, waarin eventuele mutaties dienen te worden doorgevoerd.
Het belangrijkste wat jij moet weten: Content beheer je onder het kopje Content (blauw), instellingen vind je terug in het rood gemarkeerde gedeelte.
Binnen het blauw gemarkeerde Content-gedeelte zijn er enerzijds de Pages die het menu van jouw app vormen, en anderzijds de (onderliggende) items van de voor jouw app gedefinieerde buckets. Bijvoorbeeld: de overkoepelende pagina voor jouw exposanten vind je onder Pages, de verschillende detailpagina’s (bijvoorbeeld die van exposant Invitado) vind je onder Exposanten:
De volgorde van de Pages bepaalt ook de volgorde in het menu van de app. Je kunt deze volgorde aanpassen met de pijltjes rechts in het overzicht van de pagina's. Van elke pagina kun je aangeven of iedereen die de app bekijkt de content mag zien (openbare content), of dat een gebruiker daarvoor moet zijn ingelogd (afgeschermde content). Als de gehele app is afgeschermd, is dit onderscheid op pagina-niveau uiteraard niet van toepassing.
Eén van de pagina’s kan worden gemarkeerd als de startpagina van je app. Van maximaal 4 pagina’s kan een snelkoppeling worden gemaakt. Deze snelkoppelingen verschijnen als buttons in de footer van de app. In onderstaand voorbeeld zijn dat er drie:
Je stelt zowel de startpagina als de buttons in de footer in via de Settings, helemaal onder in de pagina Pages.
Items, pagina’s of filters… Wat je in het CMS ook wilt toevoegen, je doet dit altijd met de plus-button in het zwarte rondje.
Binnen het CMS geldt dat Name altijd de weergave in de back-end bepaalt, en Title de weergave in de app. Het kan voor je eigen overzicht handig zijn om binnen de names een nummering te gebruiken, bijvoorbeeld in je programmaoverzicht.
In het volgende voorbeeld voegen we een programma-item toe, en vullen we de Name, de Title, de Subtitle en de (optionele) locatie in:
Maak je een nieuwe pagina aan, dan krijg je een pull down te zien met beschikbare pagina-typen. We lopen ze hier per categorie met je door:
Content
Overview
System
Advanced
Voor de weergave in het menu van de app kun je de pagina’s voorzien van iconen. Hiervan zijn er meer dan 2000 beschikbaar, en vanuit de pulldown in het CMS is dat lastig selecteren. We adviseren dit daarom te doen via Google Fonts. In het CMS vind je een link naar de beschikbare Google-iconen. Klik op de link en zoek het icoon dat je wilt gebruiken. Ga daarna terug naar het CMS en voer in het betreffende veld de naam van het icoon in. Gebruik hier kleine letters en vervang eventuele spaties door 'lage streepjes' (underscores).
In het volgende voorbeeld hebben we via bovenstaande link een high five-icoon gevonden, dat de naam ‘Pan Tool’ heeft. Deze selecteren we vervolgens in het CMS:
In het CMS vind je richtlijnen voor de afmetingen van de afbeeldingen. Dit kunnen zowel JPG als PNG afbeeldingen zijn, waarbij PNG de beste resultaten biedt. We onderscheiden twee formaten:
Dit zijn slechts richtlijnen, maar bedenk dat het beeld bij lagere resoluties korrelig kan worden, terwijl de app bij te hoge resoluties traag kan worden. De beeldverhouding 16:9 voor de headerfoto’s is eveneens ter indicatie. Voor rust binnen de app adviseren wij deze verhouding constant te houden.
Met de opvallend oranje gekleurde button View app, links in het menu, kun je in je browser een altijd actuele preview van de app bekijken. Deze preview opent in een nieuwe browser. Als je browser vraagt om toestemming op de pop-up van vaya.invitado.nl te openen, verleen deze dan.
We helpen je graag, bel ons op +31 (0) 88 99 87 444, mailen kan ook naar info@invitado.nl