Google Tag Manager

Tracking in Transmisión Livestreams

Desgewenst voorzien we ons online platform voor jouw online event van tracking code voor Google Tag Manager. Op deze pagina vertellen we je hoe, wat en waar.

Wat je eerst moet weten...

• Stuur je data naar derde partijen, dan moeten er aan onze kant in sommige gevallen aanpassingen worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het whitelisten van scripts. Neem bij verwerking door derden altijd even contact met ons op!
  • Tijdens het gebruik van Transmisión Livestreams worden de hieronder benoemde events getriggerd. Daarbij worden de genoemde JSON-objecten in de datalayer geplaatst. Om het vervuilen van de datalayer tegen te gaan, wordt voorafgaand aan ieder van de onderstaande events eerst een Transmision - Reset event gestuurd, waarbij de desbetreffende key wordt leeggemaakt.

Tracking via GTM: deze events worden getriggerd

Vooralsnog genereren we alleen informatie over acties in de contentsectie van het platform. De buttons rechts boven in het scherm en acties in de sidebar (zoals de chat en Q&A) worden nog niet gedeeld.

Transmision - Initialized

De pagina is geladen, dit is het eerste seintje vanuit Transmisión Livestreams richting GTM.

"init": {
   "eventId": 123, // Ons Transmision event ID.
   "flowId": 1, // ID van de 'zaal' (= flow) waarop de gebruiker binnenkomt.
   "userId": 123456 // ID van de gebruiker binnen Transmision.
}

Transmision - Identified

De gebruiker is geïdentificeerd via de websocket, we delen wat meer persoonsgegevens.

"user": {
    // Verschillende attributen in key-value pairs.
    // Instellingen en tracking afhankelijk van het event.
}

Transmision - Switched item

De gebruiker is geswitcht van 'scene' (= item). Dit kan een geautomatiseerde actie zijn vanuit de moderator, of een handmatige actie van de gebruiker zelf.

"item": {
    "id": 21, // ID van de 'scene' (= item) dat geopend is.
    "flowId": 2, // ID van de 'zaal' (= flow) waarin dit item zich bevindt.
    "beginsAt": "2021-12-01 17:30:00", // Ingestelde datumtijd waarop het item zou moeten beginnen. Dit is dus niet het daadwerkelijke moment van switchen.
    "title": "Webcamsessie", // Titel van het item.
    "type": "breakout", // Type van het item: breakout (= webcamsessie), choices (= keuzescherm), content (= Plaza), countdown, iframe, image, networktables (= webcamsessie in groepjes), randomcalls (= chat carousel), recording, stream, vimeo, youtube.
    "config": {}, // Wisselende configuratie op basis van het type.
    "participantList": false, // Weergave van de deelnemerslijst in de sidebar.
    "pms": null, // Mogelijkheid tot sturen berichten tussen gebruikers in sidebar.
    "videoCalls": false, // Mogelijkheid tot starten video calls tussen gebruikers in sidebar.
    "lumi": "", // Externe provider van legal voting.
    "sceneId": 1635495160731 // Uniek scene ID, verschilt bij iedere switch van item, ook als hetzelfde item wordt geopend.
}

Transmision - Plaza - Opened page

De gebruiker opent een specifieke pagina binnen het Plaza. Dit zal vaak gecombineerd gaan met één van de onderstaande andere Plaza triggers bij het klikken op een button of link.

"plazaPage": {
    "id": 3, // ID van de pagina.
    "type": "overview", // Type van de pagina: item (= uitgebreide tekstpagina), overview (= overzichtspagina met buttons), program, start (= startpagina met tekst, buttons en visual), text, video.
    "name": "Overview", // Interne naam van de pagina.
    "title": "Overview", // Zichtbare titel van de pagina.
    "config": {} // Wisselende configuratie op basis van type.
}

Transmision - Plaza - Clicked item contact

De gebruiker klikt op een contactregel op een pagina van het type 'item' (= uitgebreide tekstpagina).

"plazaItemContact": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "contact": {
        "id": 1, // ID van de contactregel.
        "name": "Open external link", // Zichtbare titel van de contactregel.
        "action": "link", // Actie na aanklikken van de contactregel: link, mailto, chat (= open chatbox), videoCall (= start video call), page, reflow (= switch van 'zaal').
        "externalUrl": "https://www.google.nl", // Indien van toepassing, de externe URL.
        "mailto": null, // Indien van toepassing, het mailto adres.
        "targetUserId": null, // Indien van toepassing, het user ID voor de chatbox of de video call.
        "targetPageId": null, // Indien van toepassing, het pagina ID dat moet worden geopend.
        "reflowFlowId": null // Indien van toepassing, het flow ID waarnaar geswitcht moet worden.
    }
}

Transmision - Plaza - Clicked item download

De gebruiker klikt op een download op een pagina van het type 'item'.

"plazaItemDownload": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "download": {
        "id": 1, // ID van de download.
        "name": "To Google", // Zichtbare titel van de download.
        "type": "link", // Type download: link, file.
        "token": "xyz" // Interne token voor het veilig openen van de download.
    }
}

Transmision - Plaza - Clicked item link

De gebruiker klikt op een andere link op een pagina van het type 'item'.

"plazaItemLink": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "link": {
        "id": 1, // ID van de andere link.
        "name": "Google", // Zichtbare titel van de link.
        "url": "https://www.google.nl" // De externe URL die geopend moet worden.
    }
}

Transmision - Plaza - Clicked overview item

De gebruiker klikt op een button op een pagina van het type 'overview' (= overzichtspagina).

"plazaOverviewItem": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "item": {
        "id": 28, // ID van de button.
        "name": "Test", // Interne naam van de button.
        "image": null, // Optionele afbeelding voor de button.
        "imageFit": null, // Wijze waarop de afbeelding getoond moet worden.
        "title": "Test", // Zichtbare naam van de button.
        "content": "Test", // Verdere content van de button.
        "type": "page", // Actie na aanklikken van de button: link, chatBox (= openen van algemene chatbox), qa (= openen van Q&A), participants (= openen van deelnemerslijst), pmBox, videoCall, reflow.
        "linkUrl": null, // Indien van toepassing, de externe URL.
        "pageId": 19, // Indien van toepassing, het pagina ID dat moet worden geopend.
        "flowId": null, // Indien van toepassing, het flow ID waarnaar geswitcht moet worden.
        "chatBoxId": null, // Indien van toepassing, het ID van de algemene chatbox.
        "pmUserId": null, // Indien van toepassing, het user ID voor de chatbox.
        "videoCallUserId": null // Indien van toepassing, het user ID voor de video call.
    }
}

Transmision - Plaza - Switched program day

De gebruiker wisselt van dagweergave op een pagina van het type 'program' (= programma pagina).

"plazaProgramDay": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "day": {
        "id": 2, // ID van de dag.
        "dow": "Sat", // Omschrijving van de dag in de week.
        "day": "02", // Dagnummer van de dag (in dit geval dus 2 oktober 2021).
        "month": "October", // Maand waarin de dag valt.
        "year": "2021", // Jaar waarin de dag valt.
        "items": [ // Lijst van onderliggende programma items.
            {
                "title": "Session 1", // Zichtbare naam van het programma item.
                "startTime": "2021-10-02 13:30:00", // Starttijd van het item.
                "endTime": "2021-10-02 14:30:00", // Eindtijd van het item.
                "speaker": "", // Optionele spreker van het item.
                "content": "", // Optionele content van het item.
                "subitems": [ // Optionele lijst van subitems (zoals bij parallelsessies).
                    {
                        "id": 3, // ID van het subitem.
                        "title": "Subitem 1", // Zichtbare titel van het subitem.
                        "speaker": "", // Optionele spreker van het subitem.
                        "content": "" // Optionele content van het subitem.
                    }
                ]
            }
        ]
    }
}

Transmision - Plaza - Toggled program subitem

De gebruiker klapt een subitem open of dicht op een pagina van het type 'program'.

"plazaProgramSubitem": {
    "action": "collapse", // Collapse of expand.
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "subitem": {} // Herhaling van het subitem, zoals hierboven.
}

Transmision - Plaza - Clicked start button

De gebruiker klikt op een button op een pagina van het type 'start' (= startpagina met tekst, buttons en visual).

"plazaStartButton": {
    "page": {}, // Herhaling van de pagina, zoals hierboven "plazaPage".
    "button": {
        "id": 1, // ID van de button.
        "title": "To overview", // Zichtbare titel van de button.
        "content": "To overview", // Overige content in de button.
        "icon": "3d_rotation", // Material design icon dat wordt getoond op de button.
        "action": "page", // Actie na aanklikken van de button: link, participants, qa, page, reflow
        "linkUrl": null, // Indien van toepassing, de externe URL.
        "targetPageId": 3, // Indien van toepassing, het pagina ID dat moet worden geopend.
        "reflowFlowId": null // Indien van toepassing, het flow ID waarnaar geswitcht moet worden.
    }
}

We zitten voor je klaar

Kom langs, bel ons op +31 (0) 88 99 87 444 of mail naar info@invitado.nl